Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

dk-flag   se-flag

Ring til os på Tlf. 

86 82 29 00​

Støjskærm dæmper støj fra vejen

Trafikstøj er den væsentligste kilde til den støjbelastning, vi har i Danmark.

Omkring hver tredje bolig er belastet af støj over grænseværdien. Der er fastsat regler for støjgrænseværdier ved nyt byggeri og ved nye veje, der anlægges ved eksisterende boliger. Ved eksisterende boliger og eksisterende veje er der dermed ingen bestemmelser, og det er her, hovedparten af de støjbelastede boliger findes.​

En støjskærm reducerer støjbelastningen​

Støjskærme langs veje kan dæmpe udbredelsen af vejstøj og dermed reducere støjbelastningen. En støjskærm giver størst effekt ved opsætning på overordnede veje, som går igennem et forholdsvis tæt bebygget boligområde. Her får flest mennesker fordel af støjdæmpningen.

Støjskærme kræver plads mellem vej og bebyggelse og anvendes primært på såkaldte facadeløse veje. Det vil sige veje, hvor der ikke er sideveje eller anden direkte adgang til boligområder.​

Effektiv dæmpning af trafikstøj med støjskærme​

En støjskærm er effektiv til dæmpning af støj ud fra to grundlæggende fysiske parametre:​

  • Akustisk isolation
  • Lydabsorptionskoefficient

​Lydafskærmning skabes ved, at bruge et materiale, som hindrer lydens udbredelse (akustisk skygge). Det opnås ved, at overfladen på støjskærmen har særlige egenskaber og ved at udforme støjskærmen, så den bedst muligt absorberer lyden.​

Vi har støjskærmsløsninger​ for enhver smag

En støjskærm består af en række produkter, hvoraf Dansk Autoværn leverer og monterer produkter fra de førende producenter i såvel indland som udland. Komponenter i stål og beton produceres på Dansk Autoværns egne produktionsfaciliteter i Silkeborg.

Vi har blandt andet to "grønne" modeller af støjskærme, herunder Naturawall, som er et slags naturhegn, der fyldes med muldjord, hvilket giver en god støjdæmpning. Denne model ser meget naturlig ud og fyldes ofte hurtigt ud med beplantning, for et flot og grønt udseende. 

Den anden grønne type støjskærm, som er meget populær i hele landet, er Green Wall-skærmen. Green Wall består af mange moduler, herunder galvaniseret stål, polyethylen, polypropylen, mineraluld og fiberbeton. Herudover er der oftest monteret et rionet yderst, for at slyngplanter kan vokse op ad og pynte den, i Hovedstadsområdet, udbredte støjskærm.

​Det er sjældent, at finde to projekter, hvor krav til design, egenskaber og størrelse er ens, og den brede produktpalette sikrer, at Dansk Autoværn altid kan opfylde alle ønsker og krav til støjskærmsløsninger. Dette gælder til både veje, industri, lufthavne og jernbaner. 

Kontakt hele Danmarks leverandør af afskærmning mod trafikstøj

​Kontakt Dansk Autoværn A/S og hør mere om mulighederne, samt priser på støjskærme, på telefon 86 82 29 00 eller e-mail info@davas.dk. Vi besvarer gerne alle spørgsmål fra dig, så du er sikker på, at være i trygge hænder, hvad angår afskærmning mod trafikstøj og -gener fra tungt trafikerede motortrafikveje, landeveje og jernbaner.

Vi har en stor kundetilstedeværelse i hele landet, fra Nordjylland til København. Kontakt os endelig og hør mere om dine muligheder hos os, vi yder naturligvis rådgivning vedrørende trafikstøj og reglementer for støjskærme i Danmark og resten af Norden.

​Firmainformation

Dansk Autoværn A/S

CVR: 34991014

Adresseinformation

Tietgensvej 12 - 8600 Silkeborg

Pilebækvej 5 - 4632 Bjæverskov

Kontaktinformation

Telefon: +45 86 82 29 00

E-mail: info@davas.dk