Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

dk-flag   se-flag

Støjskærme

Trafikstøj er den væsentligste kilde til den støjbelastning, vi har i Danmark.

Omkring hver tredje bolig er belastet af støj over grænseværdien. Der er fastsat regler for støjgrænseværdier ved nyt byggeri og ved nye veje, der anlægges ved eksisterende boliger, men ved eksisterende boliger og eksisterende veje er der ingen bestemmelser, og det er her, hovedparten af de støjbelastede boliger findes.

Støjskærme reducerer støjbelastningen​

Støjskærme langs veje kan dæmpe udbredelsen af vejstøj og dermed reducere støjbelastningen. Støjskærme giver størst effekt ved opsætning på overordnede veje, som går igennem et forholdsvis tæt bebygget boligområde. Her får flest mennesker fordel af støjdæmpningen.

Støjskærme kræver plads mellem vej og bebyggelse og anvendes primært på såkaldte facadeløse veje, dvs. veje hvor der ikke er sideveje eller anden direkte adgang til boligområder.​

Støjskærme – et effektivt middel​

Støjskærme er effektive til dæmpning af støj ud fra to grundlæggende fysiske parametre:​

  • Akustisk isolation
  • Lydabsorptionskoefficient

Lydafskærmning skabes ved at bruge et materiale, som hindrer lydens udbredelse (akustisk skygge). Det opnås ved at overfladen på støjskærmen har særlige egenskaber og ved at udforme støjskærmen, så den bedst muligt absorberer lyden.

Mange løsningsmuligheder​

Støjskærme består af en række produkter, hvoraf Dansk Autoværn leverer og monterer produkter fra de førende producenter i såvel indland som udland. Komponenter i stål og beton produceres på Dansk Autoværns egne produktionsfaciliteter i Silkeborg.

Det er sjældent at finde to projekter, hvor krav til design, egenskaber og størrelse er ens, og den brede produktpalette sikrer at Dansk Autoværn altid kan opfylde alle ønsker og krav til støjskærmsløsninger. Dette gælder til både veje, industri, lufthavne og jernbaner.

​Firmainformation

Dansk Autoværn A/S

CVR: 34991014

Adresseinformation

Tietgensvej 12 - 8600 Silkeborg

Pilebækvej 5 - 4632 Bjæverskov

Kontaktinformation

Telefon: +45 86 82 29 00

E-mail: info@davas.dk

Følg os på LinkedIn: