Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

dk-flag   se-flag

Ring til os på Tlf. 

86 82 29 00​

Historie

Sådan startede det

En dansk murermesters tilfældige opdagelse i begyndelsen af 30'erne skulle vise sig at få betydning for køresikkerheden for bilister over hele verden. Se video med lanceringen her.


Murermester Svend Aage Rasmussen fra Silkeborg stod en dag på en byggeplads, da en lastbil pludselig var ved at tage en forkert retning. Han kunne imidlertid ikke råbe chaufføren op, hvorfor han instinktivt sparkede til lastbilens forhjul - og til hans store overraskelse drejede hjulet sig omgående i den ønskede retning. Denne opdagelse gav Rasmussen ideen til at konstruere et værn, som ved påkørsel af en bil ville rette forhjulene op og dermed bevirke, at bilen forblev på kørebanen.


Dansk Autoværn blev etableret

Allerede midt i 30'erne etableredes de første af Svend Aage Rasmussens autoværn forskellige steder i Danmark, og dermed var grundstenen lagt til firmaet Dansk Autoværn A/S.

Krigen satte en midlertidig stopper for udviklingen, men efter 1945 genoptog Svend Aage Rasmussen forsøgene, som blev til produktion og salg af autoværn. I 1949 blev firmaets første udenlandske afdeling etableret i Sverige under navnet Dansk Autoværn International. Senere kom andre lande til, og i løbet af få år var der over 30 licenslande fordelt over hele verden.

Tæt samarbejde med Vejdirektoratet

I alle årene er der sket en løbende udvikling gennem praktiske og videnskabelige forsøg i tæt samarbejde med Vejdirektoratet. Både materialekvalitet og design undergår stadige forbedringer, ikke mindst i forhold til miljøet.

Den betydelige ekspertise, Dansk Autoværn har oparbejdet gennem årene, udnyttes i dag i et omfattende produktprogram til det danske marked.

Vi har en lang række referencer og har bl.a. leveret trafiksikkerhedsløsninger til en række af Danmarks markante infrastruktur projekter – se i øvrigt under referencer.

​Firmainformation

Dansk Autoværn A/S

CVR: 34991014

Adresseinformation

Tietgensvej 12 - 8600 Silkeborg

Pilebækvej 5 - 4632 Bjæverskov

Kontaktinformation

Telefon: +45 86 82 29 00

E-mail: info@davas.dk