Sikkerhedsløsning til parkeringshus

DAV NORDIC har stået for den indre sikkerhed i et helt nyt parkeringshus på Godsbanen i Aarhus. Opgaven er udført for Aarsleff, og parkeringshuset rummer ca. 360 parkeringspladser.

  • Ydelse: 760 meter specialværn
  • Bygherre: Lidl
  • Entreprenør: Aarsleff
  • Underentreprenør: DAV NORDIC A/S
  • Rådgiver:
Montage Projektleder

Bjørn Lyng

Projektchef
+45 24 45 77 37

DAV NORDIC udvikler komplet sikkerhedsløsning til nyt parkeringshus

Entrepriseleder, Martin Weier Christiansen fra Aarsleff har stået for samarbejdet med DAV NORDIC i opstartsfasen og fortæller:

Parkeringshusets konstruktion krævede ekstra stærke værn, og derfor kontaktede vi DAV NORDIC, efter forsøg med en anden leverandør, som ikke lykkes. DAV NORDIC har været utrolig proaktive, ihærdige og dygtige i forhold til at finde en løsning.

Det har været komplekst og krævet, at de kunne samarbejde med rigtig mange aktører herunder betonleverandøren, ingeniører, arkitekter, bygherre og os, og det har de håndteret rigtig godt. De har taget teten og er blevet ved, til der var fundet en løsning, og så har de sørget for at leverancen blev produceret og monteret hurtigt. Vi er meget tilfredse med samarbejdet.

Martin Weier Christiansen, Aarsleff

16 siders rapport udført af DAV NORDIC

Parkeringshuset er nabo til Lidl’s nye hovedkontor på Godsbanen i Aarhus og kan rumme ca. 360 biler på 12 niveauer. Byggeriet er opført med en facadebeklædning i Cortenstål og uden betonkanter, som ville kunne fastholde en bil i en potentiel sikkerhedssituation. Derfor har DAV NORDIC udviklet en helt ny sikkerhedsløsning, og på baggrund af en 16 siders rapport udført af DAV NORDIC’s teknikere har vi konstrueret og produceret 760 m specialværn bestående af 126 stykker og 45 varianter. Værnene er de kraftigste DAV NORDIC har leveret til et P-hus til dato og kan med fordel anvendes til lignende P-huse.

Levering til tiden og god dialog

Ingeniørpraktikant, Jakob Toft Andersen har hos Aarsleff stået for samarbejdet med DAV NORDIC i udførelsesfasen og
fortæller:

”Der har været en god dialog med både projektledelsen og de udførende på pladsen. Og så er de kommet i mål til tiden, som vi er meget tilfredse med.”

Jakob Toft Andersen, Aarsleff

P-huset er bygget for Lidl og Aarhus kommune, som efter afleveringen overdrager driften af parkeringshuset til et parkeringslaug. Lidl er en del af dette parkeringslaug.

Galleri fra projektet

Relaterede cases