Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

dk-flag   se-flag

Ring til os på Tlf. 

86 82 29 00​

Dansk Autoværn leverer Danmarks højeste støjskærm til Kolding

Dansk Autoværn leverer Danmarks højeste støjskærm

til Kolding

Dansk Autoværn har for Barslund leveret og monteret en ca. 2 km lang støjskærm ved Bramdrupdam i Kolding. Støjskærmen er den hidtil højeste i Danmark og på store dele af strækningen er den helt op til 7 meter. Den skal reducere støjen fra den Sønderjyske Motorvej mod boligområder i Bramdrupdam.


Flere tusinde timer skaber støjskærm

Støjskærmen er monteret på til- og frakørselsrampen ved Bramdrupdam på Sønderjyske Motorvej. Projektet er så stort, at det med jordarbejde og støjskærmsmontage når op på flere tusinde mandetimer. Iflg. Vejdirektoratet vil støjskærmen ikke løse alle støjgener, men netop højden på skærmen er valgt for at få en god effekt. Der er afholdt møder med beboerne, hvor der har været lytteposter sat op til gengivelse af lyd før og efter støjskærmen.


Barslund godt tilfredse med DAV

Projektchef fra Barslund, Johan Laursen udtaler om samarbejdet med Dansk Autoværn: ”Vi har haft et godt samarbejde med Dansk Autoværn både i projekteringsfasen og i udførelsen. De har været proaktive, og jeg har stor tillid til deres folk.” Støjskærmen stod med en 6 ugers udskydelse i forhold til den første tidsplan klar den 31. januar. Skærmen er af typen 2B og består af perforerede ​aluminiumskasetter med lyddæmpende isolering. Som afslutning monteres der espallier.


Stor styringsopgave

Montagen af den høje skærm har fordret, at Dansk Autoværn i samarbejde med BSV Krantilbehør har udviklet et specialværktøj, så 4 støjskærmskasetter kan monteres ad gangen. Det minimerer antallet af løft i højden med 75%. Derudover er de 7 meter høje støjskærmssøjler monteret med en fjernstyret løftekrog, således at løftestroppen slipper den færdigmonterede søjle med et enkelt tryk på fjernbetjeningen.


Logistikken omkring adgangsforholdene har været udfordrende. Store dele af skærmen er monteret på en arbejdsvej, som er etableret på bagsiden af skærmen. Med en presset tidsplan og rigtig mange folk på opgaven, har det været en stor styringsopgave. Bygherren er Vejdirektoratet og Kolding Kommune.
Kontakt os i dag

Kontakt os gerne for hjælp eller rådgivning på telefon 86 82 29 00 

eller Kontakt os her

​Firmainformation

Dansk Autoværn A/S

CVR: 34991014

Adresseinformation

Tietgensvej 12 - 8600 Silkeborg

Pilebækvej 5 - 4632 Bjæverskov

Kontaktinformation

Telefon: +45 86 82 29 00

E-mail: info@davas.dk