Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

dk-flag   se-flag

Ring til os på Tlf. 

86 82 29 00​

Nyt broautoværn fra Dansk Autoværn A/S opfylder EU krav

Nyt broautoværn fra Dansk Autoværn A/S opfylder EU krav

​Dansk Autoværn har udviklet et helt nyt broautoværn under navnet: ”DAV H2/W2”, som er klar til at indtage det danske marked. Broautoværnet opfylder alle nye EU krav, er crash testet og bliver CE certificeret.

Broautoværnet erstatter det tidligere meget anvendte S100 broautoværn. Det bliver CE certificeret i henhold til EN1317 og er crash testet af et af Tysklands højtestimerede certificeringsinstitutter, DEKRA Automobil GmbH.

I forbindelse med indførelse af de nye EU standarder fandt Dansk Autoværn hurtigt løsninger, der kunne opfylde standardernes krav, men markedet er i konstant udvikling og fordrer nu andre løsninger end for blot få år siden. Det er årsagen til, at Dansk Autoværn har udviklet det nye broautoværn DAV H2/W2.

Optimal arbejdsbredde

Adm. direktør Poul B. Kirkegaard fra Dansk Autoværn, udtaler om udviklingsprocessen: ”Det har været en omfattende proces, hvor vi har gennemført rigtig mange interne tests og efterfølgende justeret produktet. Vi har været lang tid undervejs, men vi har ønsket at nytænke konstruktionen, således at det nye broautoværn ikke blot er en kopi af det kendte S100 broautoværn, selvom det ved første øjekast godt kunne se sådan ud. DAV H2/W2 er optimeret i konstruktionen så det passer perfekt til de smalle danske brokonstruktioner. Arbejdsbredden er minimeret, så broautoværnet kan klassificeres med arbejdsbredden W2, og samtidig sikrer udviklingen af et nyt deformationsbeslag at ASI-værdien kan klassificeres til ASI B uden, at det har påvirket styrkeniveauet. Broautoværnet sikrer et meget kontrolleret forløb efter en eventuel påkørsel, og dermed er der en mindre risiko for skade på fører og passagerer eller andre trafikanter. Det er derfor en stor tilfredsstillelse for Dansk Autoværn, at vi nu kan øge vores samlede sikkerhedspakke med dette nye forbedrede produkt.”

Fordel ved renoveringsopgaver

På eksisterende broer kan DAV H2/W2 broautoværn monteres på eksisterende boltgrupper anvendt til det gamle S100 broautoværn, hvilket er en stor fordel i forhold til renovering og udskiftning af broautoværn. Det betyder nemlig, at det nye broautoværn i langt de fleste tilfælde vil kunne anvendes ved udskiftning af eksisterende S100 broautoværn. Broautoværnets styrkeklasse er H2, arbejdsbredden W2, ASI værdien B, og konstruktionen kan anvendes med og uden autoværnsprofil på afviserbjælkerne, ligesom broautoværnet kan monteres med og uden udfyldningsstænger. Samtidig kendetegnes det nye broautoværn ved en meget enkel montage.


Dansk Autoværn A/S

Dansk Autoværn er leverandør af trafiksikkerhed og er landsdækkende med hovedkontor i Silkeborg. Firmaet er mere end 80 år gammelt og har leveret en lang række trafiksikkerhedsløsninger til de danske veje igennem alle år.

Kontakt os i dag

Kontakt os gerne for hjælp eller rådgivning på telefon 86 82 29 00 

eller Kontakt os her

​Firmainformation

Dansk Autoværn A/S

CVR: 34991014

Adresseinformation

Tietgensvej 12 - 8600 Silkeborg

Pilebækvej 5 - 4632 Bjæverskov

Kontaktinformation

Telefon: +45 86 82 29 00

E-mail: info@davas.dk