Indtast din registrerede e-mail:
Indtast ny adgangskode:

dk-flag   se-flag

Trafikmoduler - Helleanlæg & Trafikchikaner

​Dæmpning af den kørende trafiks hastighed kan ske ved brug af Trafikmoduler. Trafikmoduler etableres som Helleanlæg eller Trafikchikaner.


Helleanlæg anvendes bl.a. ved fodgængerovergange uden lyssignal og ved stærkt trafikerede veje, hvor den tværgående trafik skal sikres. Trafikchikaner etableres ved skoler, boligområder samt på lange lige vejstrækninger, hvor man aktivt ønsker at hastighedsregulere trafikken. Trafikmoduler er fleksible og mindre indgribende i trafikken end bump og derfor efterhånden benyttet mange steder.


Systembeskrivelse

Helleanlæg og Trafikchikaner fremstilles af højkvalitets fiberarmeret beton. Modulerne fremstilles i en række forskellige standardstørrelser og udformninger, der tilsammen udgør et fleksibelt byggeklodssystem, der kan løse stort set alle trafiksikringsopgaver. Modulerne leveres som standard i gennemfarvet hvid eller grå beton men kan også leveres med en overflade af indstøbte chaussésten.

De grundlæggende forudsætninger for valg, placering og udformning, af fx helleanlæg, fastlægges ved kommuneplanlægningen. Her fastlægges de enkelte vejes rolle som trafik- eller lokalveje, deres rolle i lette trafikanters trafiknet herunder skoleveje, deres rolle i busnettet samt deres hastighedsklasse.


Fordele

  • nemme at montere – kan gøres på en formiddag
  • minimale trafikgener – kort montagetid
  • ingen ukrudt – bedre miljø og minimal vedligehold
  • flytbare løsninger – fordel ved påføring af nyt slidlag
  • reflekssten - nemme at se i mørke

​​

Montage og reparation

Trafikmodulerne leveres færdigproducerede direkte på vejene inkl. fikstur, dorne og dækplade. Alle ende- og mellemmoduler kan leveres i varierende længder og i specialmål. Der kan leveres skiltestandere og skilte. 

Trafikmoduler er robuste og kan tåle gentagne påkørsler af større lastbiler. Det betyder færre reparationer. Den støbte overflade giver minimal grobund for ukrudt, og der spares således også ressourcer på ukrudtsbekæmpelse og ukrudtsmidler, til gavn for både økonomi og miljø.

Flytning af Trafikmoduler

Trafikmoduler kan flyttes, hvis der er behov for det. Vi tilbyder et fleksibelt og veluddannet team til at varetage det.

Download PDF med typeoversigt

Download PDF med produktblad

Produktion af Trafikmoduler​

Montering af Trafikmoduler​

​Firmainformation

Dansk Autoværn A/S

CVR: 34991014

Adresseinformation

Tietgensvej 12 - 8600 Silkeborg

Pilebækvej 5 - 4632 Bjæverskov

Kontaktinformation

Telefon: +45 86 82 29 00

E-mail: info@davas.dk

Følg os på LinkedIn: